Valvoline

Valvoline

Ime Valvoline nastalo je 1866. godine kada je preduzimljivi američki fizičar Dr.John Ellis razvio revolucionarno sredstvo za podmazivanje parnih mašina. Parne mašine su sve više ulazile u upotrebu ali je podmazivanje ventila i dalje stvaralo velike probleme. Već 1866. godine Dr.Ellis je pronašao ulje za cilindre parnih mašina, čija je baza teško mineralno ulje. Ovim se po prvi put obezbedila mogućnost neprekidnog rada parnih mašina.

Poslovno ime Valvoline potiče od Engleske reči "valve", što znači ventil.

Od 1866.godine pa do danas, Valvoline je prešao dug put. Danas je to svetska kompanija koja u vise od 130 zemalja ostvaruje prodaju od milijardu američkih dolara godišnje. Sedište kompanije nalazi se u Lexigtonu, Kentucky, USA. Osim motornih i industrijskih ulja, Valvoline proizvodi i plasira masti, Tectyl – antikorozivnu zaštitu, autokozmetiku, aditive i antifriz.

Valvoline je danas deo kompanije Ashland Inc. jedne od najvećih nezavisnih kompanija u Sjedinjenim Američkim državama sa ograncima u preko 100 zemalja. Ashland Inc. je jedna odgovorna, poštovana, i cenjena kompanija koju ćete najlakše prepoznati po iskrenosti i integritetu, razvoju, brizi i zaštiti svojih zaposlenih, fokusu ka kupcima, posvećenoj pažnji, kontinuiranom dokazivanju, timskom radu i saradnji, i efektivinim poslovnim komunikacijama. Sedište kompanije Ashland Inc. nalazi se u Lexingtonu, država Kentycku u Sjedinjenim američkim državama.

Sedište Valvolina za Evropu, Japan i Bliski Istok se nalazi u Holandiji (Dordrecht).

U Dordrechtu se nalazi centar za planiranje, proizvodnju, magacini, kompletna logistička podrška, dok je odeljenje marketinga, odeljenje za ispitivanje tržišta i organizacija plasmana proizvoda preko svojih filijala i distributera smesteno u Barendrechtu.

Valvoline