Wynns sprej za čišćenje EGR ventila i usisne grane dizel motora Diesel EGR3 200ml

Napišite recenziju

Cena je sa uračunatim PDV-om. Za pravna lica dajemo fakturu za odbitak PDV-a. Slika i opis su uzeti sa sajta ili iz kataloga proizvođača ili uvoznika i podložni su promenama.

1.490,00 din.
WY23379
Na stanju
+

Wynn’s Diesel EGR3 je sprej za čišćenje usisne grane i EGR ventila kod svih tipova dizel motora. Omogućava trenutno temeljno čišćenje usisnog sistema, usisnih ventila, EGR ventila, kao i kanala koji povezuje EGR ventil sa usisnom granom. Snažan mlaz sredstva potpomaže efikasnom čišćenju. Rastvara katran, garež i ostale naslage nečistoća. Jednostavan za upotrebu, čišćenje traje 5-10 minuta. Nije potrebno rasklapanje delova motora (osim kod direktnog čišćenja EGR ventila). Ponovo uspostavlja optimalan protok vazduha ka komori za sagorevanje. Omogućava stabilan rad motora u praznom hodu. Ponovo uspostavlja i održava optimalne performanse motora i potrošnju goriva. Eliminiše problem pri pokretanju motora. Poboljšava ubrzavanje. Smanjuje emisiju crnog dima. Ne oštećuje katalizatore i DPF filtere.

Primena: Za usisnu granu, usisne ventile, senzor protoka vazduha i EGR ventile dizel motora. Preporučuje se pri svakom redovnom servisu radi održavanja čistoće. Dodatna produžna cevčica sa rasprskivačem omogućava čišćenje i teže pristupačnih delova. Upozorenje: Ne prskati na farbanim površinama. Ukoliko ipak dođe do toga, odmah isprati vodom da bi se izbegla eventualna oštećenja.

Upotreba:

A. Čišćenje usisne grane, senzora protoka vazduha i usisnih ventila: Pokrenite motor i sačekajte da se zagreje. Skinite savitljivo crevo usisnog sistema, koje se nalazi između turbopunjača/hladnjaka vazduha (interkulera) i usisne grane. Pustite da motor radi u praznom hodu. Dok je motor topao, prskajte sredstvo u usisnu granu. Nemojte da prskate kroz hladnjak vazduha Prskajte u kratkim intervalima od 1 do 2 sekunde kako bi izbegli nekontrolisano povećanje broja obrtaja i detonatni rad motora. Posle svakog prskanja sačekajte dok se ne uspostavi prvobitan broj obrtaja motora. Tokom prskanja, broj obrtaja može da raste i padai takođe da dođe do povećane buke motora. To se dešava zbog dodatka tečnosti spreja i promene u odnosu vazduh/gorivo. Nemojte da povećavate broj obrtaja! Čak i kada broj obrtaja padne! Nastavite tretman sve dok ne utrošite 200 ml sredstva. Ostavite da motor radi u prazom hodu nekoliko minuta. Zaustavite motor i vratite creva na svoja mesta. Nakon ovog perioda, stiskajte gas 5 do 10 puta. Ne prekoračujte 2500 obrtaja. Ili umesto toga možete voziti auto 5 do 10 km. Pre nego što ugasite motor, ostavite ga da ponovo radi bar 1 minut u praznom hodu.

B. Čišćenje dela usisnog sistema pre turbopunjača i kompresujućeg dela turbopunjača: Postupite na isti način, ali naprskajte u deo pre turbopunjača. Skinite filter za vazduh da biste ovaj deo učinili dostupnim.

C. Preventivno čišćenje EGR ventila: Ukoliko je ventil blizu mesta prskanja spreja, postupite na isti način kao pod A. Ukoliko je ventil udaljen od mesta prskanja, koristite produžnu cevčicu (dostupna kao opcija) da biste primenili sredstvo što bliže ventilu, a onda postupite na isti način kao pod A

D. Lekovit tretman čišćenja veoma zaprljanog EGR ventila Rasklopite EGR ventil (kućište). Prskajte proizvod direktno na ventil, kućište i ostale komponente sve dok ovi delovi ne budu potpuno vlažni. Ostavite sredstvo da deluje nekoliko minuta. Prskajte ponovo delove sve dok se ne ukloni sva prljavština. Preostalu prljavštinu možete obrisati krpom ili papirnim ubrusom. Osušite delove komprimovanim vazduhom, krpom ili papirnim ubrusom. Vreme upotrebe: metod A, B, i C pri svakom redovnom servisu (15 000-20 000 km), metod D kao uvod pre prvog tretmana na vozilu koje je prešlo veliku kilometražu.

Kataloški broj: Wynns W23379

Proizvođač: Wynns bvba Belgija

Zemlja porekla: Belgija

Uvoznik: Lav auto d.o.o. Beograd

Nisu nađene recenzije

Proizvođač:

Zemlja porekla:

Cene na sajtu su iskazane u dinarima sa uračunatim porezom (PDV). Plaćanje se vrši isključivo u dinarima, pouzećem prilikom prijema robe ili na naš tekući račun pre isporuke.

Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, prikazu slika i samih cena, ali ne možemo garantovati da su sve informacije kompletne i bez grešaka.

Svi artikli prikazani na sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva da su dostupni u svakom trenutku. Raspoloživost robe možete proveriti preko telefona 063 400 063 ili preko kontakt forme.